Pressmeddelande


Det är med stor sorg som vi ser hur klimatet i Sverige hårdnar och att vi som följd av det dagligen får läsa om nya hot och våldsattentat, inte sällan mot de som är mest utsatta i vårt land.

Det är djupt beklagligt att vår regering och våra riksdagspartier med sin tystnad lämnar plats åt ryktesspridning och propaganda som i sin tur leder till växande misstro, rädsla och fientlighet mellan människor i vårt land.

Vi förstår den oro som sprider sig hos folket på grund av den senaste tidens våldsdåd och vi vill framföra vårt varma deltagande till de drabbades familjer. Vi hoppas att polisen så fort som möjligt ska lösa dessa fall och att de ansvariga kan ställas till svars. Det finns aldrig någon ursäkt för att begå våldsdåd mot någon medmänniska.
Övergrepp och gärningar som skadar andra är förkastligt och ska inte få passera obemärkt eller obesvarat i Sverige, oavsett vem förövaren och offret är.

Sverige är en rättsstat och i en rättsstat är alla lika inför lagen. Vi har alla samma skyldigheter och rättigheter.

Under dom senaste åren har vi kunnat se en faktisk minskning av bland annat våldsbrott i Sverige men det hårda klimatet som håller på att normaliseras i vårt land riskerar att skapa ett samhälle som vi inte är beredda på att möta och som vi inte vill lämna över till våra barn.

Vi socialliberaler vill bygga på innovativa och inkluderande lösningar för att återigen skapa framtidstro för alla medmänniskor i vårt land. Vi kräver av regeringen och av övriga riksdagspartier att dom ska ta krafttag mot all form av utanförskap, utsatthet och rasism som i sin tur föder och ger näring åt hatet och rädslan som vi nu upplever i vårt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s