Regeringen vill förbjuda mobiltelefoner!


Regeringen vill förbjuda mobiltelefoner efter besked från regeringens utredare för ordning och reda i skolan. Utredaren, Metta Fjelkner, är mycket tydligt på att detta krafttag måste tas. Utbildningsministern, Jan Björklund, menar att det här är regeringens mål att sträva efter. Folkpartiets och regeringens lösning på alla problem i skolan är betyg och förbud.

Socialliberalerna är av en helt annan åsikt. Istället för att förbjuda hjälpmedel, på vilka sätt jag förutsätts inhämta information för att lära mig saker – och där är mobiltelefonen ett sådant – så vill vi tillåta mobiltelefoner och andra hjälpmedel som regeringen och dess utredare vill förbjuda.

Ordet ”skola” kommer grån grekiskan och betyder ”fri tid” och ”nöje”. Skolan måste bli roligare! Skolan måste sträva efter att våra barn lär sig KREATIVITET! ALL forskning i världen säger att kreativitet hämmas av betyg och förbud. Att få kreativa samhällsmedborgare i framtiden är vårt mål. Regeringens mål verkar vara tysta lydhundar som gör allt som de blir tillsagda. Det är en framtid med förtryckta invånare och inget ifrågasättande från individen som är regeringens vision.

Det är allt annat än socialliberalt! Man ska lyfta individen, stödja och låta den utvecklas och bli kritiskt tänkande om man har en socialliberal syn på sina medmänniskor. Vi efterlyser en helt annan skola som är till för alla! Med förbudm ordning och reda och betyg hamnar eleverna i ett kontrollorgan istället för inlärningsmiljö. I den miljön kommer ohälsan öka och vi kan bara be till högre höjder att detta inte leder till knäckta samhällsmedborgare som tar till extrema åtgärder för att klara sig i en allt tuffare omvärld.

Det är Socialliberalerna som är Sveriges enda socialliberala parti!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s