Hur många gånger ska svenska myndigheter tillåtas bryta mot svensk vapenlag utan konsekvenser?


Vi har haft frågan uppe tidigare gällande svensk vapenexport (senast gällande Saudi-affären) men tar upp ett nytt inlägg då det rör sig om att FOI olagligt sålt vapensystemet EDGE till diktaturen Kina genom att vilseleda den granskande inspektionen ISP, enligt dess generaldirektör.

Detta är ännu ett bevis på hur svenska vapentillverkare tillsammans med en myndighet bryter mot svenska lagar och att det finns ett starkt argument till varför Sverige borde sluta exportera vapen helt (ja, tom totalstopp för tillverkning).

Förra veckan gjorde M och S upp om 60 nya på JAS-plan vars kostnad beräknats ligga på mellan 90 och 130 miljarder! Pengar som hade gjort en fantastiskt stor skillnad för att hålla en 0-% arbetslöshet, återupprustning av de svenska skolorna, ta bort skatten för pensionärer som tjänar under 12 000 kr och säkerställa sjukvården samt förebygga all ohälsa vi har i vårt land!

Vad är annars socialliberalt än att värna om våra medborgare och förhindra att vi är delaktiga i att framtida civila faller offer i kommande krig pga svenska vapen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s