Underskatta inte kreativa individer. En dag kommer de vara din chef!


Idag leds många företag av högutbildade personer med en MBA (affärs- eller handlesexamen) men trenden är på väg att svänga.

Skolan har under en lång tid tagit död på kreativiteten. All forskning visar att våra barn är som mest kreativa när de börjar skolan och sedan sjunker det drastiskt ju längre upp i skolåldern de kommer. Betyg, ordnings och reda, samt katederundervisning är tar dör på all kreativitet hos individen. Man ska lyda och inte tänka fritt eller ifrågasätta, enligt Sveriges utbildningsminister och många av hans påhejare, trots att forskningen som sagt var visar på det motsatta.

I andra länder kan man se att nya, innovativa företag startas av formgivare, designers, musikaliska och kreativa personer. Dessa anställer i sin tur folk med universitetsexamen. Till viss mån har detta börjat hända i Sverige. Hur lång tid kommer det ta innan politikerna förstår detta och anpassar skolan till framtidens företag, istället för den gamla företagskulturen?

Och du som ser ner på kreativa, fritt tänkande personer som tycks sväva uppe i det blå, tänk på att de en dag kan bli din chef!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s