De glömmer en sak – Lyssna!


De olika riksdagspersonerna som representerar sina partier och vad de skulle vilja göra efter en massa bilbränderna runtom i landet kan man bland annat läsa om i Aftonbladet här.

Det ingen nämner eller ens är nära att antyda, är att de ska lyssna på befolkningen mer! Det är i och för sig ingen nyhet för oss i Socialliberalerna, att ingen av politikerna och deras riksdagspolitiker hellre ”talar om för folket” vad de ska göra än att de själva lyssnar på vad invånarna behöver och vill ha.

Man kan lätt få för sig att riksdagspartierna har bra förslag enligt artikeln ovan, men inget av deras förslag bygger ens lite på att de först lyssnat av vad invånarna vill ha. Exempelvis kör Socialdemokraterna vidare på sitt inövade ”90 dagars garanti” för jobb för unga, samtidigt som Sverigedemokraterna bara fortsätter sin snedvridna politik och menar att ”invandringen måste minska med 90%”.

Läser man alla partiernas åtgärder så är det bara rena gissningar som inte är underbyggda av vare sig forskning eller undersökningar och än mindre av konsekvent för politik utifrån de ideologierna som partierna sägs företräda.

Det säger sig självt att innan man kan komma med åtgärder efter upploppen, så måste man höra med folket vad de protesterar mot. Än bättre är att föra en politik som utgår från folket och förebygga så att liknande hälser som senaste veckan aldrig uppstår.

Det pratas om att kanske flytta ut någon myndighet till förorterna. det pratas om att förbättra skolorna. Men hur många av våra riksdagspolitiker bor i liknande områden? Skulle de gå med på att bygga ett nytt Riksdagshus i exempelvis Rinkeby, Husby eller Tensta? Varför skulle de inte gå med på det?

Vi i Socialliberalerna tror på fullt allvar att om man inte blundar när man åker förbi vissa förorter och de problem som finns där, utan ägnar sin tid, som är betald av skattebetalarna, till att faktiskt leva i verkligheten och ta del av människors missär och på nära håll se vilka problem som finns så skulle inga upplopp uppstå i första läget.

Det räcker inte med att som politiker säga att man har varit på semester en vecka i Thailand och då tro att man känner till landets och befolkningens problem, för de flesta som åker dit samlas i turistdelarna och får aldrig ta del av det verkliga livet. Alla vet att om man istället bor ett par år, eller bara ett par månader i ett annat land, så lär man sig mycket mer om folket, kulturen, problemen och sådant som inte fungerar.

Socialliberalerna föreslår helt enkelt att våra riksdagspolitiker, som ju får dubelt boende betalt och alla resor betalda, ska utlokaliseras och integreras i förorterna där det skett upplopp och finns en tendens till att uppstå framöver också.

Men hur många av våra politiker är beredda att faktiskt göra så? Nä, det är dags för ett miljöombyte för våra riksdagspolitiker. Det är dags för nya politiker att ta plats i riksdagen, politiker som lyssnar på vad meborgarna behöver!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s