Flyktingar runtom i världen fortsätter lida!


I Burma tvingas muslimska flyktingar leva i missär ett år efter att buddistiska mobbar tvingat iväg dem från deras hem. I Syrien angriper de rebelliska Sunni-muslimerna de regeringsstödda Alawiterna samtidigt som många Sunni-muslimer tvingats på flykt och lever i stora flyktingläger på gränsen till Turkiet. I Kongo lever många flyktingar i stor rädsla trots att FN-soldater är ditskickade för att skydda dem från överfall och extremt våld. Israel och Palestina bråkar fortfarande i sitt hörn av världen. Så där skulle vi kunna fortsätta beskriva konfliktområde efter konfliktområde där flyktingar och framför allt barn fortsätter lida.

Vad gör Sverige åt detta? Sverigedemokraterna vill att man i Sverige helt stoppar invandringen och stoppar alla asylsökande. Man säger sig stå för att det biståndsbidrag (som de också hävdar är för stort) som finns ska räcka för att hjälpa flyktingarna ”på plats”. Biståndsministern Gunilla Carlsson och utrikesministern Carl Bildt har fått kraftig kritik för att för lite görs för världens alla flyktingar.

Socialliberalerna tycker att Sverige borde lägga mer resurser på att hjälpa flyktingar, hitkommande som de som inte lyckas ta sig hit, och mindre på vart man kan sälja sina vapen. Idag läggs miljard efter miljard på misslyckade försök att sälja svenska JAS-plan och svenska militära vapen samtidigt som allt mindre görs för världens alla flyktingar. Vi ifrågasätter Sveriges moral och riksdagspartiernas etiska handlande. Här krävs en rejäl ändring, anser vi.

Och under tiden som vi fortsätter fundera och reflektera över det vi just nu läst så fortsätter flyktingar runtom i världen att lida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s